منتدى GuleNar

اهلا وسهلا بك في منتدى صوت GuleNar
عزيزي الزائر يشرفنا إنضمامك لأسرة المنتدي بالضغط علي كلمة التسجيل وإن كنت عضوا في المنتدي فبادر بالضغط علي كلمة دخول وأكتب أسمك وكلمة السر فنحن في إنتظارك لتنضم إلينا...نتمنى لك طيب الاقامة بيننا

GuleNar


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى GuleNar

اهلا وسهلا بك في منتدى صوت GuleNar
عزيزي الزائر يشرفنا إنضمامك لأسرة المنتدي بالضغط علي كلمة التسجيل وإن كنت عضوا في المنتدي فبادر بالضغط علي كلمة دخول وأكتب أسمك وكلمة السر فنحن في إنتظارك لتنضم إلينا...نتمنى لك طيب الاقامة بيننا

GuleNar

منتدى GuleNar

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى GuleNar

متخصصة بالشباب والبنات وشؤونهم وامورهم كافة


    طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!!

    دمعة امل
    دمعة امل
    المراقبة العامة
    المراقبة العامة


    الأوسمة : طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!! 15
    عدد المساهمات : 365
    نقاط : 1119
    السٌّمعَة : 1
    تاريخ التسجيل : 01/09/2010

    طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!! Empty طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!!

    مُساهمة  دمعة امل الأحد سبتمبر 05 2010, 18:10

    بسم الله الرحمن الرحيم


    طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!! Ms372863





    طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!! PRp73036


    بطاطس بالجمبري والكاليماري



    طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!! Watermark_0



    المقادير:

    كيلو باذجان رومي

    1/2 كيلو بطاطس

    بصلة مفرومة ناعم

    5 فصوص ثوم مفروم ناعم

    قرن فلفل أحمر مقطع قطعا صغيرة

    1/4 كيلو بروكلي

    زيت زيتون

    ملح و فلفل أسود وكمون وبهارات

    1/2 كيلو جمبري متوسط الحجم

    خليط من الريحان وعيدان البصل الأخضر

    1/2 كيلو كاليماري مقطع قطعا في حجم الجمبري

    1/4 كوب جبنة موتزاريللا

    1/2 كوب خليط من الدقيق والبقسماط

    زيت للتحمير




    الطريقـة:

    1- هاتي الثوم والفلفل الأحمر وحطيهم في الهون ومعاهم الملح والكمون والبهارات واطحنيهم كويس مع بعض، وبعد كده ضيفي إليهم الليمون وقلبيهم مع بعض.

    2- هاتي الجمبري والكاليماري واغسليهم كويس وبعد كده اخلطي كل واحد لوحده بالخلطة اللي إنتِ عملتيها وسيبيهم لمدة نص ساعة علشان يتبّلوا كويس.

    3- قطعي الباذنجان والبطاطس إلى مكعبات صغيرة وشوّحيهم مع البروكلي في الزيت لمدة ربع ساعة.

    4- حطي شوية زيت زيتون في حلة وحطيهم على النار وبعد كده ضيفي إليهم البصل وقلبيهم مع بعض لمدة عشرة دقائق وبعد كده ضيفي إليهم الثوم وقلبيهم مع بعض على النار لغاية ما لونهم يبقى ذهبي ضيفي إليهم الملح الفلفل.

    5- بعد كده ضيفي إليهم الجمبري وقلبيهم مع بعض لغاية ما لون الجمبري يبقي برتقالي، وبعدين ضيفي عليه خليط الريحان وعيدان البصل ألاخضر.

    6- ضيفي الكاليماري إلى الجمبري وقلبيهم مع بعض لمدة ربع ساعة وبعد كده ضيفي إليهم الباذنجان والبطاطس وقلبيهم على النار لمدة عشرة دقائق.

    7- بعد مرور العشر دقائق ضيفي إليهم عصير الطماطم وزيت الزيتون وقلبيهم على النار.. هاتي صينية فرن وحطي فيها كل الحاجات اللي فاتت ورصّي عليها من على الوش الطماطم والجبنة الموتزاريللا ورشي شوية دقيق وبقسماط وزيت الزيتون.

    8- شغلي الفرن على درجة حرارة متوسطة ودخلي الصينية فيه لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمر، وبعد كده خرجيها وقدميها.. وبالهنا والشفا.


    طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!! 37V66989


    شوربة لسان العصفور بالجمبري


    طريقة عمل بطاطس بالجمبري والكاليماري.. وشوربة لسان العصفور بالجمبري((روبيان))!!!!!!! Untitled_3





    المقادير:

    1/2 كوب زيت ذرة

    بصلة مقطعة قطعا صغيرة جدا

    3 فصوص ثوم مفروم

    1/4 كيلو جمبري صغير مقشر

    2 كوب مية

    2 ورقة لاورا

    عصير أربع ليمونات

    6 أعواد كرفس مقطع قطعا صغيرة

    بهارات سمك

    قرن فلفل أحمر مقطع قطعا صغيرة





    الطريقة:


    1- هاتي الثوم والفلفل الأحمر وحطيهم في الهون ومعاهم الملح والكمون والبهارات واطحنيهم كويس مع بعض، وبعد كده ضيفي إليهم الليمون وقلبيهم مع بعض.

    2- هاتي الجمبري واغسليه كويس وبعد كده رشي عليه الخليط السابق وسيبيه لمدة نص ساعة علشان يتبّل كويس.

    3- شوّحي لسان العصفور في الزيت لغاية ما لونه يبقى ذهبي، وبعد كده اطفي البوتاجاز.

    4- حمّري البصلة والثوم فى الزيت، وبعد كده ضيفى إليهم الجمبري والمية المذاب فيها بهارات السمك.

    5- اتركي الخليط في الحلة على النار مع إضافة ورق اللاورا وأعواد الكرفس وعصير الليمون لمدة ربع ساعة وبعد كده اطفي البوتاجاز.. وبالهنا والشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت مايو 11 2024, 15:08